Syksy tulee

Syksy tulee
Ruskan väreissä

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Köyhyyskeskustelu sekä asunnottomuuden yö Porissa

Porissa vietettiin asunnottomuuden yötä sekä käytiin keskustelua köyhyydetä, ministeri Krista Kiuru käväisi paikalla,kaupungin puolesta aikuis-sosiaalityön päällikkö piti alustuksen. Lainaan ministeri Kiurun sanoja seuraavassa.
A-killan puheenjohtaja Heikki KankaanpääNiitä ovat perusturvan korotus, johon saatiin tiukan väännön jälkeen 100 euron ja sen päälle indeksitarkistus, mikä kokonaisuutena merkitsee 120 euron korotusta perusturvaan. Toinen on työllisyyteen satsaukset. Perusturvan korotusta eräät tahot olisivat halunneet lykätä vaalikauden lopulle, mutta se ajatus saatiin torjutuksi. Perusturvan korotus korjaa juuri köyhimmän osan tilannetta ja vaikuttaa myös talouteen elvyttävästi, koska köyhimmän väen saama raha menee täysimääräisesti kulutukseen.. Korotus on nyt tarkoitus toteuttaa niin, että se todella toteutuu eikä leikkaannu muiden etuuksien pienentymisen vuoksi. Tämä herätti yleisössä jonkin verran epäilystä siitä, että tuleekohan se sittenkään toteutumaan. Yleisön epäilevätkin totesivat kommenteissaan, että sittenhän se nähdään.
Iltatilaisuus A-killan pihassa hernekeittoa tarjoiltiinIllalla Porin A-killassa vietettiin yhdistyksen 40 vuotis juhlaa sekä Asunnottomuuden yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti